Management training met paarden

Leiderschapstraining met paarden

Versterk je managementstijl

Wil je groeien in leiderschap? Ga je binnenkort leidinggeven aan een nieuw team? Volg onze management training met paarden en versterk je managementkracht.

Zo maak jij het verschil voor je medewerkers en zorg je voor een nog betere samenwerking.

Inzicht in de effecten van je gedrag

Hoe werkt onze coaching? Door de wisselwerking tussen de coachee en het paard kan je bepalen welk type persoonlijkheid je hebt, wat je sterktes zijn en waar je nog kan in verbeteren of groeien.

Hierdoor word je je bewust van wat je doet én wat dat met je collega’s doet. We werken samen met de paarden aan de balans tussen controle en loslaten. Zo leer je onder andere:

“The speed of the leader determines the pace of the pack”

Ralph Waldo Emerson

Waarom met paarden?

Paarden leven in een kudde, waarin een duidelijke rolverdeling is. Een paardenkudde lijkt veel op een team. Er is één groot verschil: paarden spreken niet, maar communiceren via non-verbale communicatie.

Tijdens onze coachingssessies word je deel van de kudde. Paarden kijken naar je houding, intonatie, manier van bewegen en je energie. De paarden houden je een spiegel voor en geven je hiermee directe terugkoppeling.

Paarden zien je hoe je echt bent

Ben je bang of onzeker? Dan is dit misschien niet altijd aan de buitenkant te zien. Je binnenwereld van gevoelens en overtuigingen en wat je uitstraalt zijn vaak niet in balans. Paarden prikken hier direct doorheen. Zij hebben altijd door hoe je je echt voelt.

Hierdoor krijg je feedback in de puurste vorm. Feedback waarmee je aan de slag kan gaan en je patronen kan doorbreken

Groeien door ervaring

Door management coaching met paarden weet je hoe je overkomt, hoe je communiceert en of je leiderschap effect heeft. Het is een vorm van ervaringsgericht leren.

Je voert oefeningen naast het paard uit. Straal je hierbij iets anders uit dan je vanbinnen voelt? Of geef je geen duidelijke leiding? Dan maakt het paard je dit per direct duidelijk. Deze feedback is waardevol en zorgt voor bewustwording van je eigen handelen.

Nadat we je leiderschapsstijl ontdekt hebben, werken we aan je struikelblokken en doorbreken je gedragspatronen. Dat wat je geleerd hebt, passen we toe in de praktijk.

Over onze docent Mia

Mia heeft jarenlange ervaring als leidinggevende op verschillende levels. Ze weet als geen ander hoe uitdagend het werk als leidinggevende kan zijn. Zelf geeft ze aan dat ze door het werken met paarden meer empathisch is geworden en beter actief kan luisteren.

Mia is eveneens een gediplomeerd leiderschapscoach.

Deze ervaring deelt ze graag met jou. Coaching met paarden is haar passie en ze wil managers en leidinggevenden helpen om hun team goed te leiden. Hierbij staan persoonlijke begeleiding en 100% oprechtheid centraal.

workshop rond paardengedrag

Het resultaat van de management training met paarden

Neem vrijblijvend contact op

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij beantwoorden al jouw vragen over leiderschapstrainingen met paarden.