Coaching en workshops met paarden

In draf naar jouw verdere ontwikkeling

Onze missie

Met onze kudde werken wij samen met jou of je team aan persoonlijke ontwikkeling, betere interactie en diepere bewustwording. Bij paarden komt de kracht uit de kudde, net als bij een team. Via doelgerichte sessies willen we samen met jou of je team het verschil maken.

Onze kudde

Onze kudde bestaat uit 13 viervoeters: volbloeden, trotse Dravers, stoere Tinkers, enthousiaste Fjords, Shetlanders en lieve Appaloosa. Door deze verscheidenheid vindt iedereen een match voor het gekozen traject.

Onze locatie

Op onze hoeve in Buggenhout vind je fijne plekjes om te ontspannen, na te denken en te praten. Tegelijkertijd geniet je van onze prachtige kudde paarden. Doordat we kiezen voor een natuurlijke benadering, kom je hier helemaal tot rust.

Wat doet Equi Armentum voor jou?

Equi Armentum is Latijn voor Paardenkudde. Wij bieden coaching en workshops met behulp van paarden aan. Dit doen wij in de vorm van individuele coaching en groepswerk. Je werkt naast het paard met een coach aan de knelpunten waar jij tegenaan loopt. We doen oefeningen met, maar ook zonder paard.

Onze kudde zetten we in voor opleidingen, individuele coaching en workshops. Iedere persoon is uniek en daarom werken we met modules op maat. Ervaring met paarden is niet vereist. Wij zorgen dat je rustig kennis maakt met de kudde en begeleiden je hierin.

Bij ons krijg je de kans om op een veilige manier te werken met paarden, ook als je het een beetje spannend vindt. Niet in een wit kantoortje of in een saaie opleidingsruimte, maar midden in de natuur. Want dat is waar je volledig tot ontspanning komt en alle stress laat gaan.

"Some horses will test you, some will teach you and some will bring out the best in you."

Hoe werken wij?

Kennismaking

Ieder traject start met een kennismaking. Hierbij maak je uitgebreid kennis met mij, onze kudde en de natuurlijke omgeving.

Je geniet van de mooie omgeving en de paarden terwijl we samen bespreken hoe de coaching eruit gaat zien. Ieder traject is uniek en volledig naar jouw wensen.

Intakegesprek

We bespreken samen aan welke punten je wilt werken, waar je nu staat en wat de gewenste situatie is.

Ik deel mijn kennis over paarden met jou en geef je uitleg over hun gedrag, reacties en voorkeuren van paarden. Zo ga jij met vertrouwen de sessies in en bouw je een band op met de paarden.

Coachingsessies

We gaan aan de slag met de besproken punten. Je doet oefeningen met en zonder de paarden en ziet hierdoor waar je knelpunten liggen.

Hier werken we aan in meerdere sessies. We stoppen pas met het traject als jij daar klaar voor bent.

Enkele getuigenissen

5/5
Nancy G.
Nancy G.
Read More
“Toen ik een hele tijd terug enkele paardrijlessen kreeg, had ik weinig connectie met de paarden zelf. Er werd vooral naar de praktische kant van het rijden gekeken en veel minder naar het welzijn van het dier. Bij coach Mia werd er onmiddellijk met veel liefde en respect over de paarden gesproken, een nieuwe wereld ging open.

Eens in de wei merkte ik op hoe rustig en liefdevol de paarden waren en hoezeer ik zelf ook in het moment kwam, in het NU. Even waren al mijn problemen ver weg, de paarden gaven me steun en een veilig gevoel door er gewoon te zijn.

Het feit dat Mia aan mijn zijde stond gaf me ook zelfvertrouwen. Door de reactie van de paarden op een handeling van mij ontving ik ook een duidelijk signaal. Ik haal het beeld van de houding van de paarden nog regelmatig voor me, het visuele helpt me om de boodschap beter te onthouden. Ze zijn zo puur en oordelen niet.

Mia haar brede kennis van paarden vormen ook echt een meerwaarde. Door haar korte tips die ze geeft over hun gedrag, hun reacties, hun voorkeuren e.d. heeft het de omgang met paarden voor mij makkelijker en duidelijker gemaakt. Ze vertaalt de taal die de paarden spreken en dit heeft me nieuwe inzichten gegeven waar ik nu mee verder kan.

Met één van de paarden had ik ook onmiddellijk een warm en hecht contact. Nala snuffelde met haar zachte neus mijn gezicht af en ik voelde me verbonden met haar. Bij een oefening gaf ze me ook een nieuw inzicht in welke richting ik moest gaan op mentaal vlak.

Mia gaat samen met haar prachtige paarden nog vele mensen helpen. Dat is toch fantastisch?”
Koen DS
Koen DS
Read More
"Ik heb Mia voor het eerst ontmoet in 2015.

Ze werd mijn leidinggevende. Ik leerde een gedreven persoon kennen die de business in de juiste richting leidde. Naast haar vasthoudendheid, laat ze de mensen ook in hun waarde. Bij projecten werden de neuzen van alle betrokkenen in dezelfde richting gezet. Ze luisterde naar haar teamleden. Ieder argument werd onderzocht en meegenomen in de beslissingen.

Het was verbazend te zien, hoe zij vele projecten gelijktijdig kon aansturen.

Na het overlijden van haar vader was de rouw een gelegenheid om zich te herbronnen. De hoeve van haar ouders werd hun nieuwe woning en op een dag vertelde ze me dat ze paarden had gekocht. Een oude passie was terug naar boven gekomen en we zagen Mia ook stilaan anders tegen de wereld aankijken. Er kwam meer evenwicht tussen werk en thuis en er kwamen nog meer paarden.

Toen ze me wat later vertelde dat ze wat met die paarden wilde gaan doen, voelde ik meteen aan dat er een nieuwe episode in haar leven was aangebroken.

En wat ze wil aanpakken dat klopt ook helemaal. De ervaring die ze 20 jaar heeft opgebouwd in multinationals biedt een waaier van inzichten, in verhoudingen tussen mensen, krachten die spelen in de zakenwereld, hoe je successen boekt, maar ook valkuilen, die mensen kunnen stukmaken. Ze is ervan overtuigd dat paarden kunnen helpen om moeilijkheden in het leven van mensen te overwinnen."
Bart Massaer
Bart Massaer
Read More
"Mia heeft mij begeleid tijdens mijn carrière-switch. Tijdens dit traject kwamen o.m. communicatie en het managen van verwachtingen aan bod. Echt een aanrader! De sessie van business coach heeft mij veel nieuwe inzichten bijgebracht."
Charlotte H
Charlotte H
Read More
"Een gepassioneerde lesgeefster en een superboeiende materie! ... Ik heb er veel aan gehad."
Previous
Next

Neem vrijblijvend contact op

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Wij beantwoorden al jouw vragen over paardencoaching.