Assertiviteitscoaching en training

Heb je vaak moeite om nee te zeggen? Denk je eerder aan een ander dan aan jezelf? Durf je soms je mening niet te geven?

Dan ga je veel aan onze assertiviteitscoaching hebben. Equi Armentum geeft assertiviteitstraining met behulp van paarden.

Hoe ziet onze assertiviteitstraining eruit?

Samen met onze assertiviteitscoach ga je verschillende oefeningen doen met/of zonder paard. Onze paarden nodigen je tijdens de trainingssessies uit om assertief te zijn. De oefeningen leren je om voor jezelf op te komen met respect voor de grenzen van een ander.

assertiviteitscoaching met paarden

Vind je paarden een beetje spannend? Dan pakken we het rustig aan. Tijdens de coachingssessies blijf je altijd naast het paard staan. We doen geen oefeningen op het paard en kijken wat jij aankan.

Tijdens de oefeningen kijken we hoe het paard op jou reageert. Samen reflecteren we hierop en werken we verder aan jouw doelen. Na de assertiviteitstraining ben je in staat om meer voor jezelf op te komen, nee te zeggen en heb je meer balans in je leven.

Waarom kiezen voor assertiviteitscoaching met paarden?

De rol van onze paarden

Een paard voelt feilloos aan of je zelfverzekerd bent als je hem leidt. Ze voelt of je weet wat je wilt en of je in jezelf gelooft. Hierdoor krijg jij directe feedback op je handelen. Ben je nog niet assertief genoeg? Dan doet het paard wat hij zelf wil. Paarden voelen je lichaamshouding aan en hierdoor kun je hen niet voor de gek houden.

Het paard is een waardevol hulpmiddel, omdat:

Leer je lichaamstaal gebruiken

Een paard let goed op jouw lichaamstaal. Sta je sterk in je schoenen? Dan luistert het paard beter naar je. Eigenlijk is dit precies zo in het echte leven. Wanneer je op je werk nee zegt tegen een collega, is het belangrijk dat je hierbij vertrouwen uitstraalt. Een paard geeft je inzicht in het gebruik van je lichaamstaal en zorgt ervoor dat je dit op de juiste manier gaat inzetten.

Ga actief aan de slag met je gedrag

Tijdens de coachingsessies zitten we niet in een kantoortje, maar sta je met je voeten in de klei. We gaan in de praktijk aan de slag met hoe jij je gedraagt. Geen uur lang praten en luisteren, maar direct ervaren en actie ondernemen. Zo leer je het snelst wat je valkuilen zijn. De assertiviteitstraining is in de natuur, zodat jij je volledig kunt ontspannen.

Kennismakingsgesprek geheel vrijblijvend en gratis

Ben je benieuwd naar wat een assertiviteitstraining voor jou kan betekenen? Neem contact op voor meer informatie of plan een eerste kennismakingsgesprek in.