Rouwverwerking

Rouwverwerking met behulp van paarden

Het verlies van een dierbare is hartverscheurend. Maar ook in vele andere situaties kun je te maken krijgen met verlies. De rouw die je dan voelt, is een natuurlijk proces dat ruimte verdient. Het is een diepgaande en persoonlijke ervaring die iedereen op zijn eigen manier beleeft.

Bij Equi Armentum zien we het als een reis zonder vaste route, waarin emoties zoals verdriet, boosheid, verwarring, maar ook dankbaarheid of opluchting tegelijk door je heen bewegen. Tijdens een sessie doe je een stukje van die reis samen met de kudde.

Rouwverwerking met behulp van paarden

Wanneer kan je rouwcounseling inzetten?

Rouw ervaar je niet enkel na een sterfgeval, want verlies kan je op vele vlakken in je leven meemaken: 

Waarom met paarden?

Paarden bieden een bijzondere vorm van troost. Ze oordelen niet, alles mag er zijn. Op deze zachte maar directe manier helpen ze je om in contact te komen met je diepste gevoelens.

Tijdens een paardencoaching vind je zo ruimte voor het kluwen van emoties dat door je heen gaat, zodat je ze beter kan begrijpen en verwerken. 

"Geef jezelf de ruimte om te rouwen, en onthoud: “You’ll never walk alone”, daar laten de paarden geen twijfel over bestaan."

Wat mag je verwachten?

Hoe verloopt het praktisch?

Juiseppe Amigoss

Vandaag sloot ik me aan bij een dag georganiseerd door de vereniging van ouders van verongelukte kinderen (OVK), bij Equi Armentum in Buggenhout. Het is een warme, bijzonder interessante dag geworden. Ongelooflijk knap om te zien hoe paarden omgaan met emoties van mensen. Een dag die ik met me mee zal blijven dragen…

Interesse of vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor paardencoaching bij rouw en verlies. Onze kudde en wij staan klaar om je te ondersteunen in deze moeilijke tijd.